Peekaboo consulting & support

Το Peekaboo Consulting & Support δημιουργήθηκε από την βαθιά αγάπη μου να βρίσκομαι καθημερινά με βρέφη και μικρά παιδιά.

Σπούδασα στο Τμήμα Επιστημών της Εκπαίδευσης στην Προσχολική Ηλικία στην Αλεξανδρούπολη και έκτοτε πρόσφερα υπηρεσίες φύλαξης παιδιών στο χώρο τους. Λιγα χρόνια αργότερα ολοκλήρωσα το δίπλωμα μου στην βρεφονηπιοκομία και εστίασα στην φροντίδα και απασχόληση βρεφών. Όταν μετακόμισα στην Κύπρο το 2018 εργάστηκα σε βρεφικά τμήματα ,κάτι που αποτέλεσε το κίνητρο μου να ξεκινήσω κάτι μόνη μου.

Το 2020 δημιούργησα στο χώρο μου ένα δωμάτιο κατάλληλο για βρέφη 4-24 μηνών. Το Peekaboo μέχρι σήμερα λειτουργεί στην Λευκωσία με επιτυχία και φιλοξενεί μικρές ομάδες βρεφών όσο οι γονείς εργάζονται. Οι δυσκολίες στον ύπνο και στην σίτιση καθώς και η ιδιαιτερότητα στην συμπεριφορά τους είναι καθημερινές προκλήσεις. Επιθυμώντας βαθιά να κυλάει πιο ήρεμα η ρουτίνα μας στόχευσα στην εισαγωγή διάφορων τεχνικών προς διαχείριση κρίσεων και στην αναθεώρηση των εκπαιδευτικών μου στόχων. Οι γνώσεις και η πρότερη μου εμπειρία συνέβαλαν σε αυτό.

Έτσι, πλέον βοηθώ τους γονείς με τα συνήθη θέματα σίτισης,ύπνου και συμπεριφοράς των βρεφών τους που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητα τους.
Τα μωρά μπορούν να κοιμηθούν. Τα μωρά μπορούν να φάνε καλά. Οι συνηθισμένες πεποιθήσεις των γονέων ότι τα βρέφη είναι αδύνατον να καταφέρουν τα παραπάνω ,είναι κατά την αποψή μου λανθασμένες. Όλα τα παιδιά έχουν την ικανότητα να κοιμηθούν καλά- είναι μια φυσιολογική διεργασία- αλλά συχνά χρειάζονται λίγη βοήθεια όπως όταν έρχεται η ώρα να κόψουν την πάνα.
Το μεγαλύτερο μου πάθος είναι ο βρεφικός ύπνος και το αντίκτυπο που έχει σε έναν γάμο, στην ψυχική υγεία των γονιών και γενικά στην οικογενειακή ατμόσφαιρα. Με όλα αυτά που γνωρίζω για αρκετά χρόνια, το πλάνο μου είναι να ενθαρρύνω τους γονείς να δεχτούν τις πληροφορίες κλειδί που χρειάζονται για να χτίσουν θετικά υπνικά μοτίβα για τα παιδιά τους από πολύ νωρίς. Στην τελική ένας ξεκούραστος και ήρεμος γονιός ισοδυναμεί με ένα ευτυχισμένο και ήρεμο μωρό.

Έιτε το γονεϊκό σου ταξίδι έχει ήδη ξεκινήσει είτε ψάχνεις για καθοδήγηση και ασφάλεια στο νέο μέλος που θα ρθεί ή έχεις φτάσει στα όρια σου με το παιδί σου και δεν βλέπεις φως στο τούνελ,τότε θα ήθελα πολύ ξεκινήσουμε την όμορφη συνεργασία μας.

Scroll to Top